2017 m. rugpjūčio 8 d., antradienis

Odontologijos klinika Kaune

Verslo vadybos studentams buvo paskirta užduotis išsiaiškintikuo daugiau informacijos apie odontologijos klinikas Kaune. Esminė užduotis aiškinantis apie odontologijos Klinikas Kaune, kuri klinika brangiausia, kuri pigiausia, kurioje eilės didesnės, o kuriose mažesnės, taip pat svarbus ir jų paslaugų spektro išsiaiškinimas. Buvo „tyrinėta“ kelios dešimtys Kauno odontologijos klinikų. Baisiausia, kai paaiškėjo, kad kainos jose beveik vienodos. Kartais pastebima viena ar kita akcija, tačiau paslaugų kainos atrodo taip kaip būtų kopijuotos viena nuo kitos. Situacija su eilėmis dar įdomesnė, o gal kaip tik aiškesnė… Pas vienus gydytojus galima užsirašyti nors ir sekančiai dienai, o pas kitus teks palaukti ir porą mėnesių. Žinant, kad kainos visur vienodos, galima spręsti, kad kai kurie gydytojai turi labai gerą reputaciją arba priešingai – kiti turi labai prastą.
Tiesa, odontologijos klinikos viena nuo kitos skiriasi ir teikiamų paslaugų spektru. Vienos privačios, kuriose dirba tik vienas ar kitas darbuotojas, ir teikia tik pagrindines ir paprasčiausias procedūras – plombavimas, implantavimas, burnos higiena. Tik didžiausiose klinikose užtenka specialistų ir dantų implantavimui ir protezavimui.
Jei paprastą procedūrą gali atlikti odontologas kartu su padėjėju, tai implanatavimui reikalinga didelė komanda, implantų laboratorija. Tad čia jokie tyrimai nepadės. Reikia pagal atsiliepimus ir rekomendacijas rasti sau tinkamą gydytoją. Ir supraskite, kad visada gali būti komplikacijų. Ir dėl to net pats geriausias gydytojas gali sulaukti prastų atsiliepimų.

Renkantis odontologijos kliniką išties reiktų galvoti ne apie klinikos, o apie konkrečią kiekvieno gydytojo reputaciją.  Juk išėjęs prastas gydytojas gali sugadinti visų kitų gerų odontologų reputaciją. O į gerą kliniką gali pakliūti ir prastas odontologas. Ir nesvarbu, kad klinikos reputacija itin gera. Jei Jūs papulsite pas tokį šundaktarį teks nusivilti…

Jei svarbiausia kaina tai paieškokite odontologijos klinikų provincijoje. Odontologijos klinika Jonavoje bus daug pigesnė nei odontologijos klinika Kaune, o tarp jų vos kelios dešimtys kilometrų. Kuo geresnė odontologijos klinika tuo mažiau pingių skiria reklamai, nes klientų ir taip pakanka ir tuo daugiau pinigų skiria įvaizdžiui. Įvaizdis tai ne reklama, o klientų patogumas – patogi registracijos tvarka, patogus automobilių statymas ir t.t. Viskas turi būti aukščiausiame lygyje. Kad aukščiausiu lygiu turi būti teikiamos odontologijos paslaugos tai akivaizdu. Tačiau svarbi ir bendra savijauta. Juk daugumai žmonių lankymasis odontologijos kabinete ir taip sukelia stresą, tai vertėtų pasirūpinti ir nesukelti papildomo streso su nesklandumais buhalterijoje, nepatogiu laukiamuoju, problemomis statant automobilį ir t.t. Dėl to geros reputacijos klinika pasirūpins viskuo. O šiaip kuo odontologijos klinika įsikūrusi didesniame mieste tuo ji bus brangesnė. Neaišku ar kokybiškesnė. Kad akivaizdžiai palyginti kokybę reikia apsilankyti klinikose klinikose, tačiau bandymų su savo dantimis atlikti juk niekas nenori.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą