2017 m. vasario 2 d., ketvirtadienis

Pirštinės sportui – tai ne tik aksesuaras

Daugelis žmonių, užsiimančių aktyvia fizine veikla ir įvairiomis sporto šakomis, treniruočių metu neapsieina be pirštinių. Nors iš šalies gali atrodyti, kad tai tik įmantrus aksesuaras – pirštinės sportui gali suteikti nemažai naudos. Kokia ji?
Pirštinės sportui bene naudingiausios žmonėms, važinėjantiems dviračiu. Tai apsaugo rankas nuo pūslių ir pritrynimo, o tai yra viena dažniausių problemų, pasitaikančių po ilgų distancijų. Atsiradus tokioms pūslelėms, tolimesnis važiavimas dviračiu tampa be galo nepatogus ir kelia diskomfortą, todėl būtina pasirinkti pirštines, pagamintas iš kokybiškos ir minkštos medžiagos, tinkamai apsaugančios rankas. Be to, pirštinės sportui padeda išvengti ir įvairių sužeidimų griūnant ar susiduriant su kita transporto priemone.
Jei užsiiminėjate kūno rengyba (fitnesu), pirštinės sportui reikalingos ne tik dėl galimų pūslelių, kurios atsiranda kilnojant svarmenis. Neretai svareliai ar treniruoklių rankenos būna slidžios, o jūsų rankos prakaituotos. Tai pablogina taisyklingą sukibimą, nuslydusi ranka gali sukelti nelaimingą atsitikimą. Dėl to turite pasirūpinti iš specialios medžiagos pagamintomis pirštinėmis, kurios palaikys tvirtą sukibimą su treniruokliais ir svarmenimis.

Jei užsiimate bet kokia sporto šaka, kuriai reikalingi rankų judesiai, ilgainiui jos gali nutirpti. Nors lengvas nutirpimas atrodo nekenksmingas, nesisaugant pažeidžiamas nervas, jūs nebegalite valdyti savo pirštų judesių. Pirštinės sportui turi pakankamai minkštą ir storą kamšalą, kuris padės išvengti spaudimo, sukeliančio nutirpimą.
Pirštinės sportui labai svarbios boksininkams. Tai vienas pagrindinių įrankių, lemiančių rezultatus. Bokso pirštinės ne tik užtikrina apsaugą nuo sužalojimų, bet ir saugo porininką treniruočių metu, suteikia manevringumo, padeda įgyti reikiamų įgūdžių.
Tokio pobūdžio gaminai pasitarnauja ir saugant riešą. Neretai kilnojant svarmenis, boksuojantis ar užsiimant kovos menais, riešui tenka didžiulė apkrova. Nustatyta, kad šios rankos dalies sausgyslių patempimai ir panašios traumos sportininkus aplanko itin dažnai. Pagrindinė to priežastis – pirštinių ir kitų apsaugų nenaudojimas arba netinkamos, nusidėvėjusios pirštinės sportui.

Siekiant užtikrinti tokių pirštinių veiksmingumą, prieš įsigydami prekę, visada konsultuokitės su pardavėjais ir  išmėginkite ją. Svarbu ne tik dydis, bet ir aukštos kokybės medžiaga, tinkama paskirtis. Juk viena pora sportui skirtų pirštinių gali treniruotes padaryti kur kas lengvesnes. 
remtasi šaltiniu: https://lt.wikipedia.org/wiki/Pir%C5%A1tin%C4%97

1 komentaras: